Efter sommarens så har de flesta spelarna från EM klivit in i seniorverksamhet i sina klubbar. Ett steg som snabbt sätter spår i tjejernas utveckling. 10 av spelarna har fram tills idag spelat i SHE eller allsvenskan. 5st spelar i div 1. 

Ofelia är ensam om att fortfarande inte få spela seniorhandboll med det regelverk som finns idag. 

Under förutsättning att tjejerna får träna ordentligt och inte bara blir ”utfyllnad” så är min övertygelse att det är positivt för deras utveckling. 

Självklart blir det också viktigt att få speltid, och då menar jag inte spela ”när det är klart” utan även viktiga stunder under matcher tex att få börja eller  vara med när det är jämnt osv.

….

F03 har varit på spelarutbildning vid två tillfällen tills idag. Dagarna under spelarutbildningen skulle kunna vara väldigt bra tillfälle för mig som FK att kunna se spelarnas individuella egenskaper. 

Men eftersom deras första utbildning låg samtidigt som f02 så hade jag betydligt mer fokus på den gruppen som stod inför ett EM. 

Andra tillfället var samtidigt som vi spela EM och av den anledningen missa jag även den möjligheten till extra scouting. 

För att få bättre koll på gruppen (03) så tog jag kontakt med Sävehof, Kristianstad och Huddinge och ställde frågan om det fanas möjlighet för dessa klubbar att anordna regionala dagar där jag kunde hålla två träningar i syfte att få en bättre koll på tjejerna.

Alla tre tackade jag och hjälpte mig på ett förträffligt sätt.

Dagar var för mig väldigt givande, och jag har ett något bättre underlag för att ta ut truppen till Scandiberico som spelas i Norge 23-25 nov mot just Norge, Spanien och Portugal. 

För mig är det väldigt viktigt att ta med oss från den erfarenhet vi skaffat oss under året, samtidigt som fler spelare ska med och också få erfarenhet.

Jag har därför valt att ta med 6st debutanter och behålla 10st från i sommars. Som jag skrev tidigare så är det en ganska stor skillnad i utvecklingen på dom spelare som fått börja spela seniorhandboll mot många av dom som spelar A-flick handboll. Därför är jag själv inte förvånad att det bara är 3st 03 tjejer med i denna trupp.

Innan nästa turnering som också spelas i Norge i mars 2020 så har 33 spelare varit med och spelat landskamper för 02-03 gruppens 4 första turneringar. 

Jag tror jag kommer testa ytterligare några innan VM resan nästa sommar startar. 

Vill avsluta med att berätta om att det är ett jäkla kul uppgift att vara FK. Även om det är ideellt och ibland väldigt frustrerande och tar en väldig massa tid, så är det värt all tid som det tar:-)