Det började egentligen för typ ett år sedan då ordförande och drivkraften själv Robert Tham kontakta mig för att diskutera handboll. Det vi diskutera och som fick mig att vilja vara med i Huddinge och som vi nu har påbörjat är följande: 

Min övertygelse är att det finns en massa duktiga spelare i vår region som sjabblas bort på olika sätt. Dels så erbjuder klubbar utanför vår region bättre förutsättningar att utvecklas. Men också att många spelare byter klubb i regionen för att få bättre utveckling. Problemen är att när spelarna upptäcker att dom inte får den utlovade utvecklingen så flyttar dom ut i landet eller avslutar sin satsning att nå eliten.

Att många tränare inte lyckas ge den rätta utvecklingen kan såklart bero på att dom helt enkelt inte har den kompetensen. Men jag tror att det också ofta beror på att tränarna inte får den uppbackning dom behöver från föreningen. 

Många är duktiga på fysträning, rörlighetsträning, individuell teknik, handbollsspel, taktik, coachning, kost, målvaktsträning, analys, planering, mentalträning och ledarskap. Men alla dessa delar samt administration runt lagen gör att allt inte hinns med. Då blir ofta resultatet att man väljer att jobba med de delar som ger resultat just nu. 

Den enkla vägen för elitklubbarna när det inte ges utrymme till långsiktig utveckling av egna spelare är att man tar in nya spelare, och så är processen igång igen.

Det som vi har påbörjat i Huddinge handlar om att vi ska göra allt vi kan för att inte någon av de viktiga delarna missas, vare sig det är på lång eller kort sikt. 

Coacherna ska därför få hjälp av så kompetenta människor som möjligt för att vi ska klara av att utveckla alla spelare i vår organisation som har mål att nå eliten.

Jag tycker vi har oerhört kompetenta tränare på varje åldersgrupp. Det vi lagt till ytterligare är målvaktstränare, eget fyskoncept, individuell teknik tränare, coach för ledare, fysioterapeuter, kostrådgivare, mentaltränare och en sportcoach som ska stötta i den vardagliga träning och matchning.

De flesta av tillsatta personerna har många års erfarenhet av elithandboll på både nationell och internationell nivå. Genom detta så är jag övertygad om att vi kommer kunna ge spelarna i vår förening den absolut bästa möjligheten att utvecklas mot elit. Självklart vet vi inte vilka av alla spelare som har den nivån, men om spelaren har ambition så ska vi ge alla förutsättningarna som vi kan för att högsta nivå ska uppnås. 

Jag tror vi kommer stöta på många problem, och göra misstag men vi ska utvärdera och utveckla oss själva från dag ett för att hela tiden höja ambitionsnivån på varje del vi tar för oss. 

Men min övertygelse är att vi har nu en grym plattform och en idé som ska genomföras. Och att inte nyttja denna möjlighet att kunna göra något riktigt ordentligt i vår region vore nästan korkat.